In the name of Allah

وبسایت شخصی حجت الاسلام والمسلمین محمدحسن ابوترابی فرد

 حجت الاسلام والمسلمین محمدحسن ابوترابی فرد

پایگاه رسمی و اطلاع رسانی حجة‌السلام والمسلمین سید محمد حسن ابوترابی‌فرد

آخرین بروزرسانی در یکشنبه ۶ شهریور ۱۴۰۱ - ساعت ۱۴:۵۳
پنجشنبه ۲۵ تیر ۱۳۹۴
بازگشت
لزوم واگذاری ماموریت‌های سازمان بهزیستی به مردم

لزوم واگذاری ماموریت‌های سازمان بهزیستی به مردم

نائب رئیس مجلس با ارایه پیشنهادی مبنی بر تشکیل اتاق فکر در سازمان بهزیستی، گفت: براساس برنامه ششم توسعه بهتر است اتاق فکری در سازمان بهزیستی تعریف شود تا فعالیت‌های اجتماعی نهادها و ارگان‌ها برای خدمات اجتماعی مشخص شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حجت الاسلام ابوترابی، نائب رییس مجلس شورای اسلامی، امروز سه‌شنبه (23 تیرماه) مجلس شورای اسلامی در دیدار با رییس سازمان بهزیستی و تعدادی از معاونان این سازمان ضمن تبریک هفته بهزیستی با اشاره به اینکه سازمان بهزیستی راه خدمت به مردم را باید میسر سازد، گفت: هرچند سازمان بهزیستی یکی از نهادهای حاکمیتی است و این اعتقاد جدی وجود دارد که هرکار غیرحاکمیتی باید به مردم واگذار شود اما به نظر می‌رسد سازمان بهزیستی می‌تواند بسیاری از حوزه ماموریتی خود را به بخش مردمی بسپارد و راه را برای خدمت بیشتر هموار سازد.

 

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، افزود: از مجموعه بهزیستی تقاضا می‌شود هر قدر می‌توانند مسیر مشارکت مردم برای انجام ماموریت و وظایف سازمان را هموار سازند هر چند که این اقدام سختی است اما فراهم آوردن بستر مشارکت مردم نیازمند مدیریت و دانش است، این اقدام همانند تعریف مردم سالاری و افزایش مشارکت مردم در مدیریت سیاسی کشور شدنی است.

 

این نماینده مردم در مجلس نهم، تصریح کرد: امروزه موانع فراوانی بر سر راه وجود دارد که راهکار و اراده و عزم مدیران بهزیستی را می‌طلبد تا این اقدامات عملیاتی شود، متاسفانه در این سال‌ها اکثر نهادها وظایفی که به عهده گرفته‌اند را حاضر نشدند به مردم واگذار کنند، این در حالی است که دستگاه‌های اجرایی کشور از نظر علمی این اعتقاد را دارند اما در مقام عمل به ده‌ها دلیل گرایشی به سمت مردمی شدن ندارند.

 

ابوترابی‌فرد تاکید کرد: سازمان بهزیستی باید مردم را دعوت کند و با برنامه‌ریزی و مدیریت هر کاری را که دیگران می‌توانند انجام دهند به دست‌شان بسپارند؛ امیدواریم در آینده‌ای نزدیک سازمان بهزیستی نهادی کوچک، عالم، متفکر و دارای سیاستگذاری درست و مدیریت قابل قبول با هدایت و مشارکت مردم باشد.

 

 

 

خدمات مردمی را باید ارزان‌تر و با کیفیت بالاتری ارائه کرد

 

نایب رئیس مجلس، مطرح کرد: خدمات مردمی را باید ارزان‌تر و با کیفیت بالاتری ارائه داد اما متاسفانه امروزه این اتفاق به طور بالعکس انجام می‌شود.

 

وی تاکید کرد: با وجود اینکه برای اداره درست جامعه باید با کمترین هزینه، بیشترین خدمات ارائه شود در این زمینه می‌طلبد که راهکارهای مناسب هرچه سریعتر ارائه شود اما متاسفانه امروزه تمام بودجه کشور صرف هزینه‌های جاری، حقوق و دستمزد افراد می‌شود این در حالی است که فرزندان ما در آینده با مشکل مواجه خواهند شد، در حقیقت نقشه مدیریتی باید تغییر کند و سازمان بهزیستی می‌تواند نقش بسزایی در این بخش داشته باشد و حتی الگوی سایران قرار گیرد.

 

ابوترابی‌فرد با تاکید بر اینکه برای رسیدن به سلامت جامعه همه مسئولان نظام باید کار بکنند، گفت: سازمان بهزیستی باید در حوزه سلامت جامعه تمام حداقل‌ها را رعایت بکنند؛ در این زمینه اگر در حوزه اعتیاد موفق نبوده‌ایم به این دلیل بوده است که سایر نهادها نیز همکاری لازم را انجام نداده‌اند.

 

وی با اشاره به آمار طلاق در کشور گفت: گفته شده است از هر 5 ازدواج یک زوج طلاق می‌گیرند این در حالی است که این آمار طی 2 سال اخیر تغییر پیدا نکرده و اگر این آمار صحیح باشد باید کمک شود تا اینگونه آسیب‌ها کاهش یابد.

 

ابوترابی‌ فرد ضمن پیشنهاد تشکیل اتاق فکر در سازمان بهزیستی، گفت: براساس برنامه ششم توسعه بهتر است اتاق فکری در سازمان بهزیستی تعریف شود تا فعالیت‌های اجتماعی نهادها و ارگان‌ها برای خدمات اجتماعی مشخص شود، مجلس شورای اسلامی نیز در حد توان کمک‌های لازم را انجام خواهد داد.

 

نایب رئیس مجلس در ادامه با اشاره به گفته های رئیس سازمان بهزیستی در خصوص غربالگری شنوایی سنجی کودکان در بدو تولد، گفت: این اقدام بزرگی است و امیدواریم تمامی خدمات سازمان بهزیستی به همین صورت پیش برود.

 

وی با اشاره به افزایش آسیب های اجتماعی در جامعه، گفت: افزایش آسیب های اجتماعی واقعیتی است اما باید مواردی را مورد توجه و بررسی قرار داد؛ ضرورت دارد تا در مقایسه تطبیقی با دیگر کشورها مشخص شود کشور ایران در چه رتبه و معدلی از نظر آسیب های اجتماعی قرار دارد، هر چند یکی از دلایل افزایش آسیب های اجتماعی از جمله اعتیاد در کشور موقعیت جغرافیایی ایران است چرا که کشور ما در همسایگی بزرگترین کشور تولیدکننده مواد مخدر و همچنین پل انتقال مواد مخدر به سایر کشورهای آسیایی و غربی است.

 

 

 

 معدل ایران در حوزه مواد مخدر محاسبه شود

 

ابوترابی فرد با اشاره به اینکه معدل ایران در حوزه مواد مخدر باید محاسبه شود، افزود: یکی از مهمترین آسیب های اجتماعی امروز جامعه، خدشه دار شدن نهاد خانواده است هرچند در کشور ما نسبت به سایر کشورهای اروپایی نهاد خانواده همچنان مستحکم و پابرجاست اما لازم است در این زمینه نیز مطالعه شود تا نگاه واقع بینانه ای ایجاد شود.

 

نایب رئیس مجلس با اشاره به افزایش پرونده‌های قضایی ایران نسبت به سایر کشورها از جمله هندوستان، گفت: هر چند که فضای فرهنگی و دستگاه های قضایی قابل نقد هستند، اما مطالعه در خصوص دستگاه قضایی هندوستان یا سایر کشورها باید انجام گیرد و اعلام شود در این کشورها در چه مواردی پرونده قضایی تشکیل می‌شود و این مورد در ایران به چه شکل است.

 

وی تاکید کرد: بسیاری از مسائل قضایی امروز که 70 درصد از زندانیان کشور را شامل می شود به دلیل استفاده مستقیم یا غیرمستقیم مواد مخدر در کشور است، از این رو تقاضا می شود سازمان بهزیستی مطالعه جامعی در این زمینه انجام دهد.

 

 

 

انتقاد از افزایش تکدی گری در تهران

 

ابوترابی فرد با انتقاد از افزایش تکدی گری در تهران گفت: به نظر می رسد آمارهای اعلام شده درباره تکدی گری کمتر از میزان واقعی متکدیان در پایتخت است، افزایش تکدی گری چهره پایتخت را زشت کرده است این در حالی است که تعداد متکدیان نسبت به دوران قبل از انقلاب کاهش یافته است از این رو با کاهش تعداد متکدیان در طول این سالها، جمع آوری و ساماندهی آنهاامری شدنی است و مجلس شورای اسلامی نیز آمادگی پشتیبانی از سازمان بهزیستی برای جمع آوری متکدیان را دارد.

 

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به یکی از نهادهای موازی با سازمان بهزیستی گفت: گفته شده است یکی از نهادهای موازی با سازمان بهزیستی با افزایش نیرو مواجه است به شکلی که این سازمان می تواند با یک دوم کارکنان خود مدیریت شود از این رو از سازمان بهزیستی نیز خواستاریم در مدیریت منابع انسانی خود برای خدمات بیشتر با هزینه کمتر اقدامات لازم را انجام دهد./

 

تازه ترین اخبار